Centrum voor Koorzang

De website van het Centrum voor Koorzang, Maastricht
De website van het Centrum voor Koorzang, Maastricht

Uiterlijk

Het lastige van de website van het Centrum voor Koorzang Maastricht is dat de site zowel gericht is op kinderen als op volwassenen. Er lag een wens om de site in primaire kleuren vorm te geven, maar tegelijkertijd moest de site blijven aanspreken voor volwassenen die bij een koor willen, voor dirigenten die zich willen laten bijscholen, of voor onderwijzers die meer willen leren over het werken met een koor. Tenslotte moest de site uiteraard vooral ook “muziek” uitstralen.

We hebben voor rood gekozen als centrale kleur met blauw als steunkleur, en we hebben de pagina’s voor kinderen, voor volwassenen en voor professionals herkenbaar gemaakt met behulp van een afbeelding die steeds rechts bovenin te zien is.

Structuur

De grootste uitdaging bij deze website was om de enorme hoeveelheid informatie die er een plaats moest krijgen, tot een overzichtelijk geheel te smeden. We hebben als uitgangspunt genomen voor wie de informatie bedoeld is, en alles op die manier gerangschikt: pagina’s voor wie ge├»nteresseerd is in kinderkoren, pagina’s voor volwassenen die willen zingen, pagina’s voor professionals die willen bijscholen, en informatie over de stichting zelf. De site bevat een kleine 40-tal pagina’s, maar alles is vrij gemakkelijk te vinden door deze opzet.

Functionaliteit

Voor deze website was allerlei extra functionaliteit nodig: pagina’s die alleen beschikbaar zijn voor leden, de mogelijkheid tot het downloaden van bladmuziek (voor leden), een agenda, broodkruimels op elke pagina vanwege het grote aantal pagina’s, enzovoort. Dit is dus geen standaard website.

Continuïteit

We hebben iemand van het bestuur van het Centrum voor Koorzang ingewrkt. Die is nu zelfstandig in staat nieuwe pagina’s te maken, aan het menu toe te voegen, en te schuiven in het menu indien nodig. De website wordt nu dus geheel bijgehouden door het Centrum voor Koorzang zelf: er is geen hulp van buiten meer nodig.